Untitled Document Untitled Document

 

проф. Милчо Василев

Професор Милчо Василев е ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив. Завършил е Националната музикална академия „Панчо Владигеров" в София със специалност „Етномузикознание". Допълнително е изучавал дирижиране и композиция при известни музиканти. Бил е преподавател в националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка. От 1974 г. до днес работи в АМТИИ, като е преподавал различни музикални дисциплини, ръководил е катедра „Музикален фолклор” и художествено - творческата дейност на Академията.  Диригент и художествен ръководител на Академичния народен оркестър
 Професор Милчо Василев е носител  на награди  “Меденият чан” на АМТИИ, Кристална лира на Съюза на българските музикални и танцови дейци,  награда “Пловдив” за музика и др. Консултант  на народните оркестри в Широка лъка и Котел,  Ансамбъл “Пазарджик”, “Родопа” (Смолян”) и др.  Автор е на над 500 обработки на народни песни със съпровод на народен оркестър и на пиеси за народни  инструменти със съпровод, влезли в репертоара на  представителните  български  фолклорни ансамбли.

   

Стефан Йорданов

Стефан Йорданов е асистент в катедра „Хореография” и ръководител на щатен танцов състав на Академичен фолклорен ансамбъл при АМТИИ гр.Пловдив.
Завършил е специалност „Българска народна хореография” в  АМТИИ гр.Пловдив
Преподавател по „Обработка на български народни танци” и главен художествен ръководител на АБНТ „Гео Милев” Пловдив.