Untitled Document Untitled Document

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ за участниците в ММФ „Песни и танци без граници”

Untitled Document

ЕДНОДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ОДРИН
По българските свети места и паметници на културата в турския град Edirne
ВАЛИДНА ЗА ДАТИТЕ: допълнително ще дадем информация
Тръгване от Свиленград около 8.00 ч. Преминаване през ГКПП-Капитан Андреево и Капъкуле. Пристигане в гр. Одрин - преустроен от древното тракийско селище Ускудама в град Адрианополи от римския император Адриан през 125 г. Посещение на някогашната Първа българска мъжка гимназия «Д-р П.Берон» - един от духовните центрове на Тракия през 19-и век. Разглеждане на паметника «Лозана» и старата ж.п.гара Караагач – сега ректорат на Тракийския университет. Разглеждане на музея на Балканската война на форта Айваз баба и паметника на защитника на Одрин - Шукри паша. Посещение на българските църкви «Свети Георги» и «Св. Св. Константин и Елена». Посещение на джамията „Султан Селимие”- 16 век, дело на архитекта Мимар Синан - един от символите на Одрин, намира се в центъра на 125 хилядния град и представлява паметник на ислямската архитектура. Посещение на музея на здравето. Преминаване по моста над трите реки: Арда, Тунджа и Марица. Възможност за шопинг-посещение на покритата чаршия и главната търговска улица. Тръгване обратно за България около 16.00 ч.
Паспорт:Необходим е задграничен паспорт.За лица под 18 години се изисква и нотариално заверено пълномощно от двамата родители.
Цена:допълнително ще дадем информация
Цената включва:пътуване с луксозен автобус,суха храна и екскурзоводско обслужване. Цената не включва входни такси на посещаваните обекти.
Валута:турски лири, евро, на някои места може да се пазарува и с левове
ЕДНОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ГРАД АЛЕКСАНДРУПОЛИ - ГЪРЦИЯ
ЕДНО ВЪЛНУВАЩО ПЪТУВАНЕ ДО МОРСКАТА СТОЛИЦА НА ГРЪЦКА ТРАКИЯ
ВАЛИДНА ЗА ДАТИТЕ: допълнително ще дадем информация
Тръгване от Свиленград в 8:00 часа от площад „Свилена”. Преминаване през ГКПП „Кап.П.Войвода”. Пътуване през област Еврос /по името на река Марица/ с административен център град Александруполи. Малкото рибарско селище Сали прераства в град след 1870 г., когато е прокарана ж.п. линията и жителите на Енос се преселват тук. Живописен град, чийто околности са изпъстрени с пещери. Изграден като гр. Стара Загора с прави улици. Символите на днешния областен център са морския фар от 1880 г. и църквата „Св. Н.Чудотворец”. Александруполи /Деде агач/ наброява вече 52 000 жители. В близост се намира вулканичния остров Самотраки. При ясно време най-добре се наблюдава от залива Агия Параскеви. Този залив е най-добрия за плаж и там се намира женски манастир, който е разположен сред живописни маслинови горички и алеи от зукуми. В Макри се намира и пътеката, която води към пътеката на митичния звяр Циклопа, тук е и креслото на Одисей. Преминаване през Орестиада, Димотика - градът с двойните крепостни стени, където Мурад Първи построява първата на Балканите и в Европа джамия при своя завоевателен поход към Европа. На връщане посещение и разглеждане на града на коприната - Суфли. Тръгване обратно за България около 16:00 часа.
Паспорт:За лица притежаващи лична карта не е необходим задграничен паспорт - границата се преминава само с лична карта. За лица под 18 години се изисква и нотариално заверено пълномощно от двамата родители и задграничен паспорт, ако не притежават лична карта.
Цена:допълнително ще дадем информация
Цената включва:пътуване с луксозен автобус на лицензирана автотранспортна фирма, суха храна и водач от агенцията. Цената не включва входни такси на посещаваните обекти.
Валута:само Евро
ЕДНОДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО СЕЛО МЕЗЕК
ВАЛИДНА ЗА ДАТИТЕ: 10 и 11 юни 2017 година
Община Свиленград е една от най–богатите в Хасковска област на културно – исторически паметници от всички епохи. На територията на общината се намират осем обекти със статут на недвижими ценности от национално значение. Село Мезек е разположено на 10 км югоизточно от Свиленград. Около селото има два интересни обекта за посещение. Средновековна крепост/XI – XIIв./- издигаща се на запад над селото. Една от най -добре запазените средновековни крепости по нашите земи. Около и вътре в крепостта е разположен Средновековен атракцион. Тракийска куполна гробница край с. Мезек /IV в. пр. Хр./ - принадлежи към едно от най-монументалните съоръжения от този тип, открити в земите на древна Тракия. Вътре в гробницата са поставени холографски изображения на предметите, намерени в нея. Пътят към гробницата е изрисуван с 3D изображения от епохата на траките.
Паспорт:-
Цена:Цени на комбиниран билет и беседа (за двата обекта) при позициониран Атракцион: • за възрастни – 6.00 лв. • за ученици, студенти и посетители над 65 годишна възраст – 3.00 лв. • беседа – 10.00 лв. Организаторите предоставят на участниците във фестивала 20% отстъпка от цената на билетите при посещение на туристическите обекти в с. Мезек - Средновековна крепост с Атракцион и Тракийска куполна гробница. В атракциона се предлагат и допълнителни услуги: • Обличане на костюми и снимки със собствен фотоапарат - 4.00 лв. • Стрелба с лък - 6.00 лв.
Цената включва:В цената не е включен транспорт.
Валута:-
ЕДНОДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО ИСТАНБУЛ
ВАЛИДНА ЗА ДАТИТЕ: допълнително ще дадем информация
Тръгване от гр.Свиленград в 05:30ч. (площад ”Свилена”). Преминаване на граничен пункт ГКПП „Капитан Андреево”. Около обяд пристигане в Истанбул и посещение на църквата „Св.София”. Свободно време и шопинг в мол.
Паспорт:Необходим е задграничен паспорт.За лица под 18 години се изисква и нотариално заверено пълномощно от двамата родители.
Цена:допълнително ще дадем информация
Цената включва:пътуване с луксозен автобус на лицензирана автотранспортна фирма, суха храна и водач от агенцията. Цената не включва входни такси на посещаваните обекти. Екскурзията се осъществява при минимум 40 туристи.
Валута:турски лири, евро, на някои места може да се пазарува и с левове
ДВУЧАСОВ ПЕШЕХОДЕН ТУР «ИСТОРИЯ И ПАМЕТ» С ЕКСКУРЗОВОД ОТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ СВИЛЕНГРАД
ВАЛИДНА ЗА ДАТИТЕ: 10 и 11 юни 2017 година
В обиколката са включени следните обекти: 1. Исторически музей Свиленград - разглеждане на постоянните експозиции в музея. 2. Паметникът на летеца Христо Топракчиев (през 1912 г. извършил боен полет над Одрин, първа жертва в историята на авиацията) и Мемориалът на Одринската епопея в Градски парк Свиленград. 3. Църква „Света Троица”. Изградена през 1834 год. с дарения и доброволен труд на цялото население от трите махали на града. Огромен за времето си храм, съграден от камък от брациговски зидари и изрисуван от самоковски майстори. Църквата е опожарена през 1913 год. и възстановена. Освен дом за молитви, край църквата е формирано и училище, в което през учебната 1872-1873 година е учителствал съвсем младият тогава народен поет Иван Вазов. 4. Старата турска баня, реновирана в Арт галерия. 5. Сводест мост на Мустафа паша от 1529 г. Архитектурно-строителен паметник на културата от национално значение. Уникално за епохата си мостово съоръжение, обект на възхищение на много европейски пътешественици от построяването му до ден днешен. Мостът е с дължина 295 м и ширина 6.30 м. Има 18 свода, всеки един от които равен само на небесния, както пише турският хронист Евлия Челеби. Мостът има 14 устоя, някои от които са в наносния бряг. Рамкиран е с каменен парапет. Камъните са от кариерата на с.Карабаа – Гърция. Мостът е построен по нареждане на Мустафа паша, везир на султан Селим Първи и султан Сюлейман Великолепни.
Паспорт:-
Цена:• за възрастни – 2.00 лв. • за ученици, студенти и посетители над 65 годишна възраст – 1.00 лв. • беседа – 18.00 лв.
Цената включва:
Валута:-