Untitled Document Untitled Document

СПЕЦИАЛНИ ОФЕРТИ за участниците в ММФ „Песни и танци без граници”

Untitled Document

ЕДНОДНЕВНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ДО СЕЛО МЕЗЕК
ВАЛИДНА ЗА ДАТИТЕ: 8, 9 и 10 юни 2018 година
Община Свиленград е една от най–богатите в Хасковска област на културно – исторически паметници от всички епохи. На територията на общината се намират осем обекти със статут на недвижими ценности от национално значение. Село Мезек е разположено на 10 км югоизточно от Свиленград. Около селото има два интересни обекта за посещение. Средновековна крепост/XI – XIIв./- издигаща се на запад над селото. Една от най -добре запазените средновековни крепости по нашите земи. Около и вътре в крепостта е разположен Средновековен атракцион. Тракийска куполна гробница край с. Мезек /IV в. пр. Хр./ - принадлежи към едно от най-монументалните съоръжения от този тип, открити в земите на древна Тракия. Вътре в гробницата са поставени холографски изображения на предметите, намерени в нея. Пътят към гробницата е изрисуван с 3D изображения от епохата на траките.
Паспорт:-
Цена:Цени на комбиниран билет и беседа (за двата обекта) при позициониран Атракцион: • за възрастни – 6.00 лв. • за ученици, студенти и посетители над 65 годишна възраст – 3.00 лв. • беседа – 10.00 лв. Организаторите предоставят на участниците във фестивала 20% отстъпка от цената на билетите при посещение на туристическите обекти в с. Мезек - Средновековна крепост с Атракцион и Тракийска куполна гробница. В атракциона се предлагат и допълнителни услуги: • Обличане на костюми и снимки със собствен фотоапарат - 4.00 лв. • Стрелба с лък - 6.00 лв.
Цената включва:В цената не е включен транспорт.
Валута:-
ДВУЧАСОВ ПЕШЕХОДЕН ТУР «ИСТОРИЯ И ПАМЕТ» С ЕКСКУРЗОВОД ОТ ИСТОРИЧЕСКИ МУЗЕЙ СВИЛЕНГРАД
ВАЛИДНА ЗА ДАТИТЕ: 8, 9 и 10 юни 2018 година
В обиколката са включени следните обекти: 1. Исторически музей Свиленград - разглеждане на постоянните експозиции в музея. 2. Паметникът на летеца Христо Топракчиев (през 1912 г. извършил боен полет над Одрин, първа жертва в историята на авиацията) и Мемориалът на Одринската епопея в Градски парк Свиленград. 3. Църква „Света Троица”. Изградена през 1834 год. с дарения и доброволен труд на цялото население от трите махали на града. Огромен за времето си храм, съграден от камък от брациговски зидари и изрисуван от самоковски майстори. Църквата е опожарена през 1913 год. и възстановена. Освен дом за молитви, край църквата е формирано и училище, в което през учебната 1872-1873 година е учителствал съвсем младият тогава народен поет Иван Вазов. 4. Старата турска баня, реновирана в Арт галерия. 5. Сводест мост на Мустафа паша от 1529 г. Архитектурно-строителен паметник на културата от национално значение. Уникално за епохата си мостово съоръжение, обект на възхищение на много европейски пътешественици от построяването му до ден днешен. Мостът е с дължина 295 м и ширина 6.30 м. Има 18 свода, всеки един от които равен само на небесния, както пише турският хронист Евлия Челеби. Мостът има 14 устоя, някои от които са в наносния бряг. Рамкиран е с каменен парапет. Камъните са от кариерата на с.Карабаа – Гърция. Мостът е построен по нареждане на Мустафа паша, везир на султан Селим Първи и султан Сюлейман Великолепни.
Паспорт:-
Цена:• за възрастни – 2.00 лв. • за ученици, студенти и посетители над 65 годишна възраст – 1.00 лв. • беседа – 18.00 лв.
Цената включва:
Валута:-